x
Benzersiz Parçalar Eşsiz ANI'LAR
Müşteri Destek Hattı : 05059963419
Menü
Kusursuz El İşi Bileklikler Sadece Anı Yüzük’te
07.05.2017
Anneler Günü yaklaşıyor! Siz de Anneler Günü hediyesi olarak kusursuz bir aksesuar arıyorsanız doğru yerdesiniz. Anı Yüzükte Erzurum el işçiliği ile üretilen bu özel tasarım bilekler indirimli fiyatlarla satışta.
En Çok Satan Kayı Boyu Yüzükleri
18.04.2017
Tarihe ve geçmişine bağlı erkeklerin parmaklarını süsleyen Kayı boyu yüzüklerinde en çok satan modelleri sizler için derledik. İşte listenin top 5’i…
Dünyaya Hükmeden Yüzük: Mühr-ü Süleymanın Gizemi
31.12.2016
İnsanlık tarihi boyunca evrensel izler taşıyarak günümüze ulaşan birçok sembol bulunmakta. Bunlardan belki de en gizemlisi mühr-ü Süleymandır. Peki nedir bu yüzüğün gizemi hiç düşündünüz mü?
En çok Tercih Edilen Tesbih Modelleri Nelerdir?
27.02.2017
Binlerce yıllık bir gelenek olan tesbih kültürüne daha yakından baktığımızda çok sayıda tesbih modellerine rastlamak mümkün. Peki onlar hangileri? Sizler için sıraladık...
Tesbih Nasıl Yapılır?
27.02.2017
Tesbih çekmenin gelenek olduğu bu topraklarda, doğanın mucizevi tanelerini özenle ve sabırla bir araya getiren ustalar bunu nasıl yapıyor? İşte merak edilen Tesbih Nasıl Yapılır sorusunun yanıtı…
Osmanlı Devleti Padişahları: Duraklama Dönemi
09.02.2017
Genel kabule göre sadrazam Sokullu Mehmet Paşa'nın ölümünden Karlofça Antlaşması'na kadar geçen süre Osmanlı Devleti için Duraklama Dönemi olarak kabul edilir. Duraklama döneminde bile Osmanlı topraklarını bir müddet geliştirmeyi başarmış ancak otoritenin sarsılması, savaşlar, iç isyanlar ve ekonomik problemler gibi sorunlar artmaya başlamıştır. Duraklama döneminin ilk padişahını 1574'te tahta çıkan III. Murad olarak kabul edebiliriz. Gerileme döneminin başlangıcı olan 1699 Karlofça Antlaşması sırasından tahttaki padişah ise II. Mustafa'dır .
Göktürkçe Öğrenmek İçin 5 Harika Neden!
26.01.2017
Göktürk alfabesini bilenlerin her geçen gün sayısı artıyor. Göktürkçe Türk yazarak başlayan bu tarihi bilince gelin hep birlikte yakından bakalım! Göktürk alfabesi harfleri, özellikleri ve çevirisine kadar  kaynak niteliğinde bir yazı ile karşınızdayız!
Osmanlı Devleti Padişahları: Yükselme Dönemi
25.01.2017
Osmanlı padişahlarını kısaca tanıdığımız yazı serisinde bu yazımızda yükselme dönemi padişahlarına bakacağız. Yükselme dönemi diye tabir ettiğimiz dönem Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiği yıl olan 1453 ile başlar ve kimisine göre Kanuni'nin öldüğü 1566 kimisine göre ise  sadrazam Sokullu Paşa'nın öldüğü 1579 yılına kadar devam eder.  Biz bu yazımızda 1453-1579 arasını baz alacağız. Buna göre yükselme dönemi ilk padişahı Osmanlı'nın yedinci padişahı olan Fatih Sultan Mehmed'dir. II. Selim'den sonra gelen III.Murad döneminde Sokullu Mehmed Paşa'nın ölmesi ile duraklama dönemi başlamaktadır.
Osmanlı Devleti Padişahları: Kuruluş Dönemi
30.12.2016
Kayı Boyu soyundan gelen Osman Bey ve onun kurduğu Osmanlı Devleti altı asır boyunca siyasi varlığını devam ettirmeyi başardı. Monarşi ile yönetilen Osmanlı Devleti'nde başta babadan oğla geçen padişahlık sistemi varken bu durum I. Ahmed döneminde (saltanat 1603-1617) veraset sistemindeki değişiklikle beraber yerini Ekber ve Erşed sistemine bıraktı. Bu gelişme hanedanın aklı başında en büyük erkek üyesi padişah olacak demekti yani artık bir padişahın tek bir oğlu değil zaman zaman başka oğulları da padişahlık yapabilirdi. Bu altı asırlık süreçte ise 36 farklı padişah Osmanlı Devleti'ni yönetti. Bu yazımızda ise kısaca kuruluş dönemi padişahlarına bir göz atacağız. Sonraki yazılarımızda ise yine kısa bilgiler ile sırasıyla yükselme, duraklama, gerileme ve dağılma dönemi padişahlarına değineceğiz.
7 Maddede Kayı Boyu
16.12.2016
Kayı boyunun Osmanlı Devleti’nin kurucu unsuru olduğunu hemen hemen herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Peki bu temel bilgi hariç Kayı boyu hakkında yedi madde sıralayacak olsak neler derdik? Gelin listemize bir bakalım...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.